De jeugdleden doorlopen dus een heel traject om op verantwoorde wijze goed een muziekinstrument te leren bespelen. Naast de wekelijkse gezamenlijke oefenavond, volgen ze allemaal ook individueel muziekonderwijs via bevoegde muziekdocenten. Dit muziekonderwijs gebeurt volgens landelijke richtlijnen en als ze een bepaald niveau hebben, mogen ze muziekexamen doen. Binnen de instrumentale muziek zijn er voor amateurs vier muziekdiploma’s te halen (van A t/m D-diploma).
Bij onze vereniging mogen kinderen die hun A-diploma gehaald hebben doorstromen naar ons fanfareorkest. Hier mogen ze dan langzaam wennen aan het “groot” orkest. Daarbij is het dan de bedoeling dat ze ook mee blijven spelen in het jeugdorkest om verder ervaring op te doen en dat ze daarnaast ook individueel muziekles blijven volgen. Als ze dan een B-diploma hebben gehaald, hebben ze feitelijk pas echt het niveau om mee te kunnen spelen in het fanfareorkest.
Zo hebben al heel wat jeugdleden vanaf de start van dit vernieuwende jeugdtraject hun A-, B- of zelfs al C-diploma gehaald. We hopen de komende tijd zelfs de eerste D-diploma’s uit te mogen reiken.
Onze fanfare is een veelzijdig orkest en organiseert allerlei unieke en vernieuwende concerten en activiteiten. Het repertoire omvat een veelzijdigheid aan muziekgenres. Op het programma populaire muziek, maar zeker ook klassiek repertoire, nummers uit films of musicals, meewerken aan theaterproducties of andersoortige culturele evenementen, muziekstukken met solistische optredens instrumentaal of vocaal, kortom voor elk wat wils, we kunnen ons aanpassen aan elke gelegenheid en juist die diversiteit maakt het zo leuk om in ons orkest mee te spelen.
Het orkest telt op dit moment ruim zestig spelende leden; hiermee is ons fanfareorkest een van de grootste orkesten van deze regio. Zoals het er nu uitziet, verwachten we dat dit orkest de komende jaren door zal groeien richting de zeventig à tachtig leden en gezien de aantallen kinderen in de jeugdgroepen misschien nog wel meer.
Meer info klik hier